Island

Rapport från Island:

Som enda svenska deltagaren på Reykjavik judo open 2016 tar jag med mig en bronsmedalj hem. Denna tävlingen är en del av  Reykjavik international games som är ett event med x-antal olika sporter som lockar deltagare från olika delar av världen. I just min viktklass (-70) fanns 5 st nationaliteter representerade, jag mötte tre av dem. 

Invägningen som var i fredags gick smidigt och bra, hann även med en promenad och kaffe på stan. Igår (lördag) var tävlingsdagen, den första matchen startade kl.10.00 och jag skulle starta vid 12. Fram tills matchstart så hejade jag på norrmännen jag reste hit med, värmde upp och förberedde mig. Första matchen för mig var emot en tjeckiska, det var en bra match med mycket vilja i. Hon fick ungefär halvvägs in i matchen in en Yoko på mig som jag tyvärr aldrig lyckades komma ikapp. Andra matchen däremot mot en isländska fick jag in två stycken wasari. I denna matchen hade jag bra grepp teknik och trodde mer på mina tekniker. Eftersom vi var två pooler med tre i varje så innebar detta att jag blev två i poolen och skulle möta ettan i den andra poolen i semifinal. Först hade de ett break innan de körde dess  finalerna. 

Ungefär 2 timmar senare var det dags för semifinaler och finaler, i mina ögon var det ett riktigt pådrag. De hade tagit bort den ena mattan och riggat 4st videokamrer för att filma matcherna. Jag hade en fransyska emot mig som jag i efterhand fick vet hade vunnit Europa cupen i Lund hösten 2015. Jag hade tidigare under dagen observerat hennes tekniker och antog att hon var en judoka som gillar att gå vänster. Vi körde nästan hela matchen ut men mycket fight om greppet och en del kastförsök tills vi när det var 46 sekunder kvar hamnar i mattan. Hon börjar på en vändning med strypgrepp , men jag känner att jag ligger stabilt och att strypning inte tar, jag inväntar mate. Men då när 20 sekunder är kvar av matchen lyckas hon få tag på armen och jag blir istället tvungen att klappa. Väldigt surt men överlag så är jag nöjd med mina matcher! 

Senare på kvällen gick vi ut och åt en god middag och nu är vi påväg hem igen. Här är några bilder från helgen: 











RSS 2.0