Hejdå Thailand

Nu är snart min och grabbarnas Asien-tour över, vi sitter nämligen på Öresundståget påväg till våran hemstad Halmstad. Hemma håller mamma och pappa på att förberedda tacos innan de kommer för att möta upp mig. I går sammanfattade jag Japan, nu är det dags för en kort summering av Thailand innan jag anländer hem. 
 
Thailand är ett land jag mer än gärna återvänder tillbaka till då jag upplevt och sett så mycket fint där. Tack vare Neo och hans familj samt vänner har vi kunnat uppleva så mycket mer än bara turist-fällorna som man annars lätt fastnar i. Vi har sett allt från vacker natur till de bästa marknaderna. 
 
 
Under tiden i Thailand besökt vi många olika orter, det exakt antalet kan jag inte på rak arm. Stället som jag fick lite som favorit är Chang Mai, en aning mindre stad med många och långa marknader. Naturen som finns runtomkring är fin och det är ingen storstadshets men det finns ändå en massa aktiviter för turister att göra. Jag gillade även Amphawa väldigt mycket, där vi såg häftiga tempel och gick på den flytande marknaden. Tempel är en annan grej som vi sett mycket av, det är väldigt mäktiga byggnader då de har mycket detaljer och sin egna historia. 
 
 
Maten i Thailand är enormt god !! Nu när jag kommer hem skall jag försöka efterlikna några av de rätter vi ätit, betvivlar dock att det kommer bli lika gott. Det har varit mysigt att sitta i de små gatuköken och äta sin mat, man känner sig som en lokalbo. En annan sak jag fattat tycke för under resan är kallt kaffe varma dagar, något som kommer göras mycket nästa sommar.
 
 
Thailand rekommenderar jag dig som vill: 
- Shoppa och gå på marknader
- Äta god mat
- Uppleva vacker natur 
 
Slutligen måste jag skriva att denna resan har varit kanon bra och mycket har nog att göra med mitt resesällskap, Neo och Philip. Vi har haft så roligt och skapat minnen för livet !! Tack killar ! 
 
 
 

RSS 2.0